GÜNDEM
Giriş Tarihi : 25-09-2022 15:10

Samsun'a 525 bin kitap kapasiteli kütüphane yapılıyor

Samsun'un Atakum İlçesi eski Türk-İş Eğitim Merkezi'nin bulunduğu alanda, kitap kapasitesiyle Türkiye'nin en büyüklerinden biri olacak kütüphanenin inşaat çalışmalarına başladı.

Samsun'a 525 bin kitap kapasiteli kütüphane yapılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle Atakum ilçesinde yıkılan ‘Türk-İş Eğitim Merkezi’nin olduğu alanda yeni nesil kütüphane inşa ediliyor. 2 bin 365 metrekare ticari alan, 27 bin 570 metrekare inşaat alanı, 167 araçlık otopark, 1098 oturma kapasitesi ile 525 bin kitap kapasitesine sahip olacak kütüphanenin 2024 yılı Aralık ayında hizmete açılması planlanıyor. 

ŞEHRİN BULUŞMA NOKTASI
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapılacak kütüphanenin Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nden sonra kitap kapasitesi ve fiziki yapısı itibariyle Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacağını söyledi. “Bu proje beni gerçekten çok heyecanlandırıyor” diyen Başkan Demir, "Kütüphane bittiğinde 7'den 70'e herkes buraya gelecek. Samsun'un buluşma noktası olacak. Teknolojik altyapı desteğiyle de çağa uygun bir şekilde tamamlanacak" dedi.