GÜNDEM
Giriş Tarihi : 09-06-2023 13:01   Güncelleme : 09-06-2023 13:09

Samsun'da 26 kişini yaralandığı tramvay kazası nedeni açıklandı

Samsun'da 2 tramvayın çarpışması sonucu biri ağır 26 kişi yaralandı. Büyük bir paniğin yaşandığı kaza sonrası Samsun Valisi Zülkif Dağlı kazanın oluş nedenini kamuoyuna açıklandı.

 Samsun'da 26 kişini yaralandığı tramvay kazası nedeni açıklandı

Samsun'daki feci kaza Canik ilçesinde meydana geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan SAMULAŞ bünyesinde hizmet veren 2 tramvay aynı hat üzerinde çarpıştı. Kaza ibarıyla birlikte bölgeye çok sayıda sağlık, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Şiddetli çarpışma sonucu  yaralanan biri ağır 26 kişi tramvaylardan çıkarılarak Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi ve özel hastanelere kaldırıldı.

VALİ DAĞLI KAZANIN NEDENİNİ AÇIKLADI
Kaza bölgesinde incelemede bulunan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Tekkeköy ilçesi istikametinden gelen tramvayın üst geçitten indiği sırada arızalandığını ve aynı hat üzerindeki diğer tramvaya arkadan çarptığını söyledi. Vali Dağlı, talihsiz kazada bir vatmanın durumunun ağır, diğerlerinin ise hafif olduğunu da belirtti.

ARIZA YAŞANDI
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, tramvayın üst geçitten inerken  durma mesafesinde olmadığı böyle bir kazanın yaşandığını, tramvayda teknik bir arıza yaşandığını ve durumun incelendiğini belirtti.

YARALILARI ZİYARET ETTİLER
Bu arada Samsun Valisi ve Büyükşehir Belediye başkanı kazada yaralananları hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaza sonrasında ise 2 tramvay incelenmek üzere SAMULAŞ'ın tamir bölümüne çekildi.