SPOR
Giriş Tarihi : 14-10-2023 00:22

Samsun'da 'Adalet Spor Oyunları’ törenle başladı

Samsun'da 42 ilden toplam 421 adliye ve ceza infaz kurumlarında görev yapan sporcu personelin katılımıyla 7 branşta düzenlenen 'Adalet Spor Oyunları’ açılış töreniyle başladı.

Samsun'da 'Adalet Spor Oyunları’ törenle başladı

Türkiye'de ilk kez Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yüzme, okçuluk, koşu, satranç, bowling, masa tenisi, kort tenisi olarak 7 branşta düzenlenen, Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu bölgelerindeki 42 ilden toplam 421 adliye ve ceza infaz kurumlarında görev yapan sporcu personelin katıldığı 'Adalet Spor Oyunları’ Samsun'da törenle başladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Okçuluk'ta Olimpiyat Şampiyonu milli sporcu Mete Gazoz'un da katıldığı İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda yapılan törende İsrail'in Filistin topraklarında yaptığı saldırı nedeniyle meşale ateşinin yakılması ve konser etkinliği iptal edildi. Sunuculuğunu spor spikeri Ertem Şener’in yaptığı açılış töreninde konuşan Bakan Yılmaz Tunç,  Filistin'de, Gazze'de çocukların bombaların altında katledildiğini bu nedenle açılış törenindeki eğlence etkinliğini kaldırdıklarını belirterek, "Bu geceyi Filistin'e dayanışma gecesine dönüştürdük. Türkiye olarak dualarımız ve desteklerimiz Filistinlilerle" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 3 gün boyunca devam edecek oyunlarda mücadele edecek olan  personele başarı dileğinde de bulundu.  Ardından sporcular geçiş töreninde bulundu. Bakan Tunç, illeri temsil eden sporcularla da öz çekim yaptı.