GÜNDEM
Giriş Tarihi : 04-03-2024 16:54

Samsun'da başkan adayı avukat yöresel kıyafet giyerek seçim turu yaptı

Yeniden Refah Partisi Vezirköprü Belediye Başkan adayı avukat Havva Şen Saygın, Tahtaköprü Mahallesi'nde kadın seçmenlere 'Belleme' adı verilen renkli yöresel kıyafet giyerek seslendi. Saygın, "Ben de içinizden biriyim. Vezirköprü'de hizmete kadın eli dokunacak" dedi.

Samsun'da başkan adayı avukat yöresel kıyafet giyerek seçim turu yaptı

AK Parti'den aday gösterilmeyince Yeniden Refah Partisi'nden Samsun'un Vezirköprü ilçe Belediye Başkan adayı olarak sahaya çıkan avukat Havva Şen Saygın, seçim çalışmaları kapsamında, kadınların günlük yaşamda giydiği renkli yöresel kıyafetleriyle ünlü Tahtaköprü Mahallesi'ni ziyaret etti.

'Belleme' adı verilen ve kırmızı, mavi, sarı, pembe, yeşil renkteki çiçek desenlerden oluşan yöresel kıyafeti giyerek kapı kapı dolaşan ve seçimlerde kendisinin desteklenmesini isteyen Havva Şen Saygın, kadınlar tarafından büyük ilgi gördü. Kadınlara, "Ben de sizlerden biriyim" diyerek seslenen Saygın, Vezirköprü'de değişim ve gelişimin zamanı geldiğini dile getirdi, göreve seçilmesi ile birlikte ilçenin tüm mahallelerini kapsayacak şekilde kalkınma hamlesinin başlatılacağını söyledi. Vezirköprü'de hizmete kadın elinin değeceğini ve  kadınlara yönelik projelerin hayata geçeceğini  belirten Saygın, "Bunu tüm kadınlarla birlikte elbirliği, güç birliği ve dayanışma içinde başaracağız" dedi.