ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 18-04-2024 13:37

Samsun'da 'dil düşürme' yöntemiyle evde hırsızlık yapan 3 kadın tutuklandı

Samsun'da 'dil düşürme yöntemi' olarak bilinen kilitli olmayan daire kapılarını plastik aparatlarla açarak 300 bin TL değerinde ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla yakalanan 3 kadın tutuklandı.

Samsun'da 'dil düşürme' yöntemiyle evde hırsızlık yapan 3 kadın tutuklandı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerinde dilenci gibi girdikleri apartmanlarda evde kimsenin olmadığını tespit ettikleri dairelere  'dil düşürme yöntemi' olarak bilinen kilitli olmayan kapıları plastik aparatlarla açarak giren ve 300 bin TL değerinde ziynet eşyası çalan  hırsızlara yönelik çalışma başlatıldı.

Yapılan araştırmalar sonunda 'dil düşürme' yöntemiyle girdikleri evlerde  300 bin lira değerinde ziynet eşyası, 3 bin dolar, 800 euro ve 36 bin 500 lira çaldıkları tespit edilen  P.A. (35), B.Y. (26), S.Y. (24), B.V. (20) adlı kadınlar ve  Ü.Y. (17) ile E.K. (15) adlı kız çocukları yakalandı. Polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden  P.A., B.Y. ve  B.V. nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğerleri ise serbest bırakıldı.