GÜNDEM
Giriş Tarihi : 19-10-2023 14:10

Samsun'da engelli öğrencilerin 'Evde Sinema' keyfi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerinde yaşayıp sinemada film izleme imkanı bulamayan engelli öğrenciler için ‘Evde Sinema Projesi’ başlattı.

Samsun'da engelli öğrencilerin 'Evde Sinema' keyfi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce merkez ilçelerde zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler için başlatılan ‘Engelsiz Sinema Günleri’ etkinliğinin kapsamı genişletildi. Bundan böyle 13 ilçedeki kırsal mahallelerde yaşayan engelli öğrencilerin evlerine de sinema götürülecek ve film izleme keyfi yaşamaları sağlanacak. 

‘Evde Sinema Projesi’nin ilk startı ise Vezirköprü ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Alanşeyhi Mahallesi’nde veren Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri, 2.5 saatlik yolculuğun ardından Dağcı ailesinin evine misafir oldu. Mahallede yaşayan 6 engelli öğrenciye kurulan sistemle beyaz perdede film izleme ortamı oluşturan ekipler, patlamış mısır ile meyve suyu ikram etti. ‘Uçan Halı ve Kayıp Elmas’ çizgi filmini izleyen öğrenciler ilk kez sinema ortamında keyifli dakikalar yaşadı.

KIRSAL BÖLGELERDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Birim Sorumlusu Çağla Yücel, “Yaz aylarında okullarımızda çok sayıda etkinlik düzenliyorduk. Ama ilçelerimizin kırsal mahallelerinde yaşayarak şehir merkezine gelemediği için sinemaya gidememiş çok sayıda engelli çocuğumuzun olduğunu gördük. Öğrencilerimiz bu öğrencilerimizi tespit ettik. Evde Sinema Projesi’ni hazırladık. Projenin startını da Vezirköprü Alanşeyhi Mahallesi’nde verdik. Emekli bir vatandaşımızın evinde çocuklarımızı bir araya getirerek onlara bir sinema ortamı oluşturmaya ve bu keyfi tattırmaya çalıştık. Onlara projeksiyonda çizgi film izlettik. Sinema ambiyansını oluşturmak için de meyve suyu ve patlamış mısır ikram ettik. Onlar da biz de çok mutlu olduk” dedi.