GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-12-2023 14:11

Samsun'da fırtına ve kar etkili oldu

Samsun'da dün gece başlayan fırtına evlerin çatısını uçururken, sabaha karşı başlayan kar yağışı da yüksek kesimlerinde etkili oldu. Trafik ekipleri, kardan dolayı Ankara yolunda sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Samsun'da fırtına ve kar etkili oldu

Samsun'da dün gece saatteki hızı 50-90  kilometre hızla esen kuvvetli rüzgar etkili oldu. Fırtına nedeniyle Samsun merkez ilçeleri ile birlikte Salıpazarı ve Çarşamba'da bazı evlerin çatıları uçtu.  Çatılardan düşen parçalar araçlara zarar verdi. Bir kişi hastanelik oldu. Ağaçların devrildiği, elektrik tellerin koptuğu fırtınadan dolayı  Samsun Doğum ve Çocuk Hastanesi ek binasının çatısından parçalar da koptu. 

Samsun'da fırtınanın ardından sabah karşı başlayan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde çevre beyaza büründü. Kavak ve Ladik ilçe merkezinde kar kalınlığı 5-10 santimetreye ulaştı. Ankara yolu geçiş güzergahında ise trafik ekipleri kardan dolayı sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Bölgesel Amatör Ligi'nde Ladik Belediyespor ve Havza Belediyespor arasında bugün oynanması gereken maç yoğun kar yağışın nedeniyle 4 Ocak tarihine ertelendi.