GÜNDEM
Giriş Tarihi : 31-07-2023 15:48

Samsun'da gökyüzünde panik: Pilotun bacaklarına tutunarak hayatta kaldı

Samsun'un Bafra ilçesindeki 5. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali'nde yamaç paraşütü ile havalanırken emniyet kemerinden sıyrılan genç arkasındaki pilotun bacaklarına tutunarak havada asılı kaldı. Pilotun manevra yaparak kalkış alanına geri dönmesiyle genç mutlak bir ölümden döndü. Gökyüzündeki panik anları ise endişe ve korkuyla izlendi.

Samsun'da gökyüzünde panik: Pilotun bacaklarına tutunarak hayatta kaldı

Samsun'un Bafra ilçesi Asar, Tepebaşı ve Kapıkaya Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan Asarkale Mevkii bu yıl 5'incisi düzenlenen ve 400 yamaç paraşütçünün de katıldığı Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali'nin son günün de faciadan dönüldü.

Festivale katılan ismi açıklanmayan yamaç paraşütü pilotu, önündeki yolcusu 
ile birlikte yamaçtan birlikte koşarak havalalandı. Bu sırada yolcu olarak bulunan genç emniyet kemerinden sıyrıldı ve son anda pilotun bacağına tutundu. Yerden 100 metre yükseklikte ve pilotun bacaklarına asılı şekilde kalan gencin bu durumunu görenler korku ve endişeye kapıldı.

Pilotun sakin kalarak manevra yapması ve tekrar kalkış alanına dönmesiyle bu duruma tanık olanlar derin nefes alırken, toprak zemine sert iniş sırasında hafif yaralanan pilot ve yolcusu Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.