ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 23-02-2024 16:43

Samsun'da kadını 1.2 milyon TL dolandıran sahte savcı tutuklandı

Samsun'da kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiği yalanıyla kandırdığı kadından 1 milyon 200 bin TL değerinde ziynet eşyası ile 53 bin 500 TL alan 18 yaşındaki dolandırıcı yakalanarak tutuklandı.

Samsun'da  kadını 1.2 milyon TL dolandıran sahte savcı tutuklandı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesi  Bahçelievler Mahallesi'nde oturan 65 yaşındaki N.A. adlı kadını telefonla arayarak kendisini savcı olarak tanıtan, ardından kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiği yalanıyla 1 milyon 200 bin TL değerinde ziynet eşyası ile 53 bin 500 TL'sini alarak kaçan 18 yaşındaki I.E.A. adlı dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlattı.

Polisin yaptığı araştırma ve incelemeler sonrasında kimliği tespit edilen dolandırıcının  yolcu otobüsü ile Adana istikametine gittiği belirlendi.  Bunun üzerine otobüs Sivas polisi tarafından Şarkışla ilçesinde durduruldu ve dolandırıcı çantasındaki  ziynet eşyalarıyla birlikte yakalandı. Samsun'a getirilen  I.E.A. adllı dolandırıcı yapılan işlemlerin ardından adliyeyeye sevkedilerek nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı. Ziynet eşyalar ve paralar ise kadına teslim edildi.