GÜNDEM
Giriş Tarihi : 21-11-2023 10:55

Samsun'da kadınlara yönelik yeni dönem mesleki kurslar başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezleri’nde takı tasarımından, seramiğe, ahşap boyamadan sepet örücülüğe kadar birçok alanda kadınlara yönelik düzenlenen yeni dönem mesleki kurslar başladı.

Samsun'da kadınlara yönelik yeni dönem mesleki kurslar başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Paşa Konakları Aile Yaşam Merkezi, Amisos Aile Yaşam Merkezi, Sa’di Tekkesi Aile Yaşam Merkezi ve Millet Bahçesi Hanımlar Lokali’nde kadınlara yönelik birbirinden farklı alanlarda kurs programları dbaşladı. 

Takı tasarımından, seramiğe, ahşap boyamadan sepet örücülüğe kadar birçok alanda düzenlenen kurslarda kadınlar, bir yandan sosyal yaşama katılıyor bir yandan da meslek öğrenip iş hayatında yer alıyor. El sanatlarını geliştiren kadınlar yaptıkları ürünler ile aile bütçesine de katkıda bulunuyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı organizasyonunda 4 merkezde verilen kurslarda son 4,5 yılda eğitim alan kadın sayısı 5 bini bulurken gezi, etkinlik ve psikolojik desteklerden faydalanan kadın sayısı ise yaklaşık 16 bini aştı. 

Amisos Aile Yaşam Merkezi Sorumlusu Esin Demiral, “Kurslarımızın yeni dönemi başladı, kursiyerlerimize birçok alanda eğitim vermeye devam ediyoruz. Burada kurs hocalarımızla birlikte kadınlarımızın hayatına dokunarak hem ekonomik anlamda gelişmelerini, evlerine katkı sağlamalarını hem de sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Burada bir aile gibi hep birlikte etkinlikler düzenliyoruz, ailemize katılmak isteyen herkesi kurslarımıza bekliyoruz” diye konuştu.