GÜNDEM
Giriş Tarihi : 31-03-2023 16:56

Samsun'da MTA'nın yaptığı sondajda gaz çıktı

Samsun'un Havza ilçesinde, MTA ekipleri tarafından yapılan maden arama sondaj çalışmaları sırasında gaz çıktı. Tazyikli şekilde 10 metre yüksekliğe ulaşan gaz kontrol altına alındı. Aynı bölgede yine sondaj sırasında çıkan ve alev alan gazın ise 63 gündür yanmaya devam ettiği belirtildi.

Samsun'da  MTA'nın yaptığı sondajda gaz çıktı

Samsun'un Havza ilçesine 7 kilometre mesafedeki Arslançayırı Mahallesi kırsalında Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan maden arama çalışması sırasında yine gaz bulundu.

Yapılan sondaj sırasında yeryüzüne çıkan ve yaklaşık 10 metre yükseliğe tazyikli şekilde fışkıran gaz, ekipler tarafından alev almadan kontrol altına alındı. Çalışmaların sonlandırıldığı bölgede önlem alınırken, gazın metan mı yoksa doğal gaz mı olduğunun açıklığa kavuşturulması için tetkiklerin devam ettiği bildirildi.

DİĞER KUYUDAKİ GAZ 63 GÜNDÜR YANIYOR
Arslançayırı Mahallesi Muhtarı Bekir Kaya, konuyla ilgili Samsun Haber Hattı'na yaptığı açıklamada, bölgede MTA ekiplerinin kömür gibi yer altı madenlerini ortaya çıkarmak için sık sık arama çalışması yaptığını belirterek, "63 gün önce bu bölgeye 600 metre uzaklıkta açılan sondaj sırasında yine gaz bulunmuştu. Ancak gaz, yeryüzüne çıkmasıyla birlikte tutuştu. Halen o kuyudan alevler çıkıyor ve sönmüş değil. Şimdi yeni yapılan sondaj sırasında yine yeryüzüne gaz fışkırdı. Yangın çıkmadı ama gazın fışkırması devam ediyor. Bu gazın metan değil doğal gaz olduğunu düşünüyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan da bir ekip gelerek bölgede inceleme yapacağını öğrendik" dedi.