KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-12-2023 13:06

Samsun'da müzik kurslarına yoğun ilgi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'ndaki kültür-sanat kurslarına katılan 373 öğrenciye müzik eğitimi veriliyor.

Samsun'da müzik kurslarına yoğun ilgi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda, düzenlenen kültür-sanat kursları büyük ilgi görüyor. Piyano, bağlama, keman eğitimi alan öğrenciler enstrüman çalmayı öğrenirken çocuk ve genç koroları, Türk Halk Müziği korosu, Türk Sanat Müziği korosunda ise kursiyerlere ses eğitimi veriliyor. Kültür- sanat kurslarına her yaş grubundan toplam 373 öğrenci katılıyor. 

ÜCRETSİZ EĞİTİM 
Piyano Eğitmeni Murat Demir, farklı yaş gruplarından öğrencilerinin olduğunu belirterek, “Kursiyerlerimize temel eğitimleri vererek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gelen öğrencilerimiz arasında daha önce piyano eğitimi almış olanlar varsa daha hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Kurslarımızın da ücretsiz olması talebi de artırıyor. Biz de bu ilgiden dolayı çok mutluyuz” dedi.  

GELECEĞİN SANATÇILARI YETİŞTİRİLİYOR
Keman Eğitmeni olan Alperen Demiral ise özellikle çocukların keman çalmayı öğrenmek için yoğun talepte bulunduklarını dile getirdi ve “Haftanın 6 günü kursumuz devam ediyor. Hem öğrenmek hem de eğlenmek amaçlı olarak çocuklarımız bu kursu tercih ediyorlar. Biz de elimizden gelen tüm gayreti öğrencilerimize keman eğitimi vermek için kullanıyoruz. Öğrencimiz burada eğitim almaktan çok mutlu. Onlar mutlu oldukça biz de çok keyif alıyoruz. İnanıyorum ki burada eğitim alan çocuklarımız gelecekte sanatçı olarak hayatlarına devam edecekler” diye konuştu.