ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 22-03-2024 14:47

Samsun'da 'tehdit ve darp' operasyonuna 2 tutuklama

Samsun'un Ayvacık ve Çarşamba ilçesinde tehdit, darp, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi suçlarından dolayı jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda silahlarla birlikte ele geçirilen 10 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Samsun'da 'tehdit ve darp' operasyonuna 2 tutuklama

Samsun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ile Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı  Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından Ayvacık ve Çarşamba ilçesinde  suçluların yakalanmasına yönelik tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda tehdit, darp, cebir kullanmak, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve kişiyi suç üstlenmeye zorlamak suçlarından dolayı 10 şüpheli yakalandı. Bu kişilerin adreslerinde yap*ılan aramalarda ise 1 makineli tabanca, 1 tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 6 av tüfeği, 245 piyade tüfeği fişeği, 18 adet 7,65 milimetre çapında fişek, 917 adet 9 milimetre çapında fişek, 6 av tüfeği fişeği, 11 bıçak ve muşta, piyasa değeri yaklaşık 525 bin lira olan 291 bin 940 dal tütün dolu makaron, 10 gram esrar ve 38 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. 

Jandarma tarafından sorgulanan şüphelilerden 8'i  ifadelerinin alnmasından sonra serbest bırakıldı. İ.Ç. ve M.K. ise çıkarıldığı adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.