SPOR
Giriş Tarihi : 23-09-2023 21:52

Samsunspor Antalya'ya da 2-0 mağlup oldu

Süper Lig'de galibiyeti bulunmayan Samsunspor, deplasmanda karşı karşıya geldiği Antalyaspor'a 2-0 mağlup oldu. Kırmızı-Beyazlılar Süper Lig'de 5 maç sonunda 1 puanla ligin dibine adeta demir attı.

Samsunspor Antalya'ya da 2-0 mağlup oldu

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'a konuk oldu.

Karşılaşmanın henüz 8. dakikasında Landry Dimata ile mutlak bir golü değerlendiremeyen Samsunspor, Sagiv Jehezkel 10. ve 18. dakikalarda kaydettiği gollerle bir anda 2-0 geriye düştü. Rakibi karşısında istediği futbolu sergileyemeyen Samsunspor, rakip atakları önlemede büyük güçlük çekti ve devreyi 2-0 yenik kapattı.

Samsunspor ikinci yarıda da sahada bir varlık gösteremedi. Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu'nun 2-0 yenik durumda olan takımındaki ikinci oyuncu değişikliğini 66. dakikada yapması taraftarların tepkisine neden olurken Kırmızı-Beyazlılar 90 dakika sonunda  sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Samsunspor 6. hafta sonunda bir maç eksiği ile ve 1 puanla ligin sonuna demir attı. Kırmızı-Beyazlılar gelecek hafta sahasında Gaziantep FK'yı konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR:
İLK YARI:

8. dakikada Zeki Yavru'nun savunmanın arkasına attığı topla Landry Dimata buluştu, ceza alanına girdi, vuruşu yan direği sıyırarak dışarı çıktı.

10. dakikada Samsunspor şanssız şekilde geriye düştü. Savunmada Lubo Satka'nın uzaklaştırmak istediği top Rick Van Drongelen'in kafasına çarptı ve Sagiv Jehezkel'in önüne düştü, bu futbolcu da yerden topu ağlara gönderdi: 1-0.

16. dakikasa Zeki Yavru'nun serbest atıştan direkt kaleye çektiği şut kalecinin kucağında kaldı.

18. dakikada Adam Buksa'nın pasında Sagiv Jehezkel'in ceza alanı içindeki sol ayağıyla çektiği sert şut kalecinin müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 2-0.

33. dakikada Dario Saric'in yerden şutu kaleye paralel dışarı çıktı.

43. dakikada Dario Saric'in çarprazdan sert şutu üstten autu buldu.

45. dakikada Sander Van de Streek'in ceza yayı üzerindeki şutu yan direkten döndü.

İlk yarıyı Antalyaspor 2-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARI:

66. dakikada Moryke Fofana sağdan ceza alanına girdi, altı pasa çıkardığı topu savunma son anda ayak koyarak tehlikeyi önledi. 

73. dakikada Moryke Fofana'nın sağdan topu altı pasın önüne çıkardı, Landry Dimata kafayı vurdu, savunmada Güray Vural son anda topa müdahale ederek mutlak golü önledi.

89. dakikada Kingsley Schindler'in kafa vuruşu yandan autu buldu.

Samsunspor sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

STAD: Corendon Airlines Park

HAKEMLER: Arda Kardeşler, Ogün Kamacı, Mert Bulut 

ANTALYASPOR: Helton Leite, Erdal Rakip, Bünyamin Balcı(Dk.76 Ramzi Safuri), Dario Saric, Adam Buksa, Sam Larsson(Dk.90 Bahadır Öztürk), Güray Vural, Ömer Toprak, Sander Van de Streek(Dk.90 Zymer Bytyqi), Sagiv Jehezkel(Dk.60 Erdoğan Yeşilyurt), Veysel Sarı,    

SAMSUNSPOR: Jakub Szumski, Marc Bola(Dk.45 Soner Gönül), Rick Van Drongelen, Lubo Satka, Zeki Yavru(Dk.79 Kingsley Schindler), Flavien Tait(Dk.79 Ercan Kara), Osman Çelik, Emre Kılınç(Dk.66 Moryke Fofana), Olivier Ntcham(Dk. 65 Muhammed Kılıçkaya), Carlo Holse, Landry Dimata    

GOLLER: Dk.10 ve 18 Sagiv Jehezkel (Antalya)

SARI KARTLAR: Bünyamin Balcı, Sagiv Jehezkel (Antalya), Landry Dimata (Samsun)