SPOR
Giriş Tarihi : 29-09-2023 22:02

Samsunspor sahasında Gaziantep FK'ya 2-1 yenildi.

Süper Lig'de istenilen sonuca bir türlü ulaşamayan Samsunspor, sahasında karşı karşıya geldiği Gaziantep Futbol Kulübü'ne de 2-1 mağlup oldu. Ligde yaptığı 6 maçtan sadece bir puan toplayabilen Samsunspor son sırada yeralıyor.

Samsunspor sahasında Gaziantep FK'ya 2-1 yenildi.

Samsunspor Trendyol Süper Lig'in 7. hafta 6. maçında sahasında Gaziantep Futbol Kulübü'nü konuk etti.

Antrenör Emre Bayraktar'ın sahaya sürdüğü 9 yeni transfer ile maça başlayan Samsunspor karşılaşmanın henüz 3. dakikasında Denis Draguş'un kaydettiği golle 1-0 geriye düştü. Bu golün şokunu atlatamadan da 17. dakikada Marko Jevtovic farkı 2-0'a çıkardı. Bu golden sonra da taraftarlar kaleci Okan Kocuk'u ıslıklayarak protesto etti. İlk devrede rakip kale içinde pozisyona dahi giremeyen ve uzaktan şutlarla gol bulma çabasına giren Samsunspor 45 dakika sonunda soyunma odasına taraftarın ıslıklı protestoları eşliğinde gitti.  

İkinci yarıda da istediği futbolu sergileyemeyen Samsunspor 90+2'de Olivier Ntcham'ın penaltıdan kaydettiği golle durumu 2-1 yaptı ve sahadan bu sonuçla ayrıldı. Bu sonuçla Samsunspor 6 maçtan sadece bir puan çıkarabildi ve ligin son sırasına adeta demir attı.

Samsunspor gelecek hafta deplasmanda Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN DAKİKALAR:
İLK YARI

3. dakikada Flavien Tait'in hatalı pasını araya girerek kapan Mustafa Eskihellaç, ceza sahasına çıkardığı topu  Denis Draguş sağ ayağını içiyle yerden bir vuruşla ağlara gönderdi: 0-1.

8. dakikada Youssef Ait Bennasser'in uzaktan şutu çok üsten dışarı çıktı.

10. dakikada Moryke Fofana'nın ceza yayı üzerindeki yerden sert şutu direğin dibinden autu buldu. 

15. dakikada 25 metreden çektiği şut direğin yanından az farkla dışarı çıktı.

17. dakikada Gaziantep atağında Marko Jevtovic'in yerden sert ve düzgün şutu ikinci kez Samsunspor ağlarında kaldı: 0-2.

23. dakikada Flavien Tait'in uzaktan vuruşundaki top kalecinin kucağında kaldı. 

29. dakikada Samsunspor'un kazandığı serbest vuruşu Moryke Fofana kullandı. Savunmaya çarpan top direğin yanından kornere çıktı.

Gaziantep ilk devreyi 2-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARI:

61. dakikada Samsunspor atağında Kingsley Schindler topu sağdan penaltı noktasına gönderdi. Landry Dimata'tan önce Mustafa Eskihellaç son anda topa dokundu ve tehlikeli olabilecek pozisyonu kornerle savuşturdu.

70. dakikada Osman Çelik'in ceza yayı üzerindeki sert şutundaki topu Papy Djilobodji bir kaleci gibi uçarak kornere attı.

78. dakikada Carlo Holse'nin kafa vuruşunda top direğin dibinden dışarı çıktı. 

81. dakikada Mustafa Eskihellaç'in vuruşunda top kalecide kaldı.

86. dakikada Osman Çelik'in ceza alanı içindeki şutu üstt5en dışarı çıktı.

88. dakikada Zeki Yavru'nun serbest atıştan çektiği sert şutu kaleci iki hamlede bloke etti.

90+2'de kornerden gelen topu Zeki Yavru sırtıyla aşırttı. Meşin yuvarlak Albian Ajeti'nin eline çarptı. Bu pozisyonda hakenm VAR uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Atışı Landry Dimata kullandı, topu kaleci çıkardı. Ancak hakem kalecinin çizgi ihlali yapması üzerine penaltı atışını tekrarlattı. Bu kez beyaz noktaya Olivier Ntcham geldi ve topu ağlara gönderdi: 

Samsunspor karşılaşmayı 2-0 kaybetti.

STAD: 19 Mayıs

HAKEMLER: Burak Pakkan, Candaş Elbil, Murat Ergin Gözütok 

SAMSUNSPOR: Okan Kocuk, Soner Gönül, Rick Van Drongelen, Lubo Satka, Kingsley Schindler(Dk.79 Muhammed Gümüşkaya), Youssef Ait Bennasser(Dk.46 Ercan Kara), Flavien Tait(Dk.59 Olivier Ntcham), Carlo Holse, Moryke Fofana(Dk.46 Zeki Yavru), Emre Kılınç(Dk.46 Osman Çelik), Landry Dimata    

GAZİANTEP FK: Florin Nita, Papy Djilobodji, Arda Kızıldağ, Furkan Soyalp, Marko Jevtovic(Dk.72 Janio Bikel), Max Gradel, Mustafa Eskihellaç, Junior Morais, Alexandru Maxim(Dk.80 Albian Ajeti), Nicolas Nkoulou, Denis Draguş(Dk.72 Lazar Markovic)    

GOLLER: Dk.3 Denis Draguş, Dk.17 Marko Jevtovic (Gaziantep), 90+2 Olivier Ntcham (Pen)(Samsun)

SARI KARTLAR: Denis Draguş, Furkan Soyalp, Florin Nita (Gaziantep), Moryke Fofana, Soner Gönül (Samsun)