SPOR
Giriş Tarihi : 10-10-2023 22:40

Samsunspor'un yeni teknik direktörü Alman Markus Gisdol oldu

Samsunspor'da teknik direktörlük görevine Alman çalıştırıcı Markus Gisdol getirildi. Gisdol, Çarşamba günü Antalya'da başlayacak kampta takımın başında olacak.

 Samsunspor'un yeni teknik direktörü Alman Markus Gisdol oldu

Trendyol Süper Lig'de Hüseyin Eroğlu ile 2 hafta önce yollarını ayıran Samsunspor'da teknik direktörlük görevine 54 yaşındaki Alman çalıştırıcı Markus Gisdol'un getirildiği açıklandı.

Yılport Samsunspor'dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Yeni bir yapılanma içerisine giren ve daha önce Futbol Direktörlüğü görevine Fuat Çapa'yı getiren kulübümüz, teknik direktörlük görevi için Markus Gisdol ile el sıkıştı. Son olarak 2021-2022 sezonunda Rusya Premier Lig ekiplerinden Lokomotiv Moskova'yı çalıştıran Gisdol, Almanya Bundesliga’da görev aldığı Hoffenheim, Hamburg ve Köln kulüplerinde 200’ün üzerinde maça çıktı.Teknik Direktörümüz Markus Gisdol, milli maç arası nedeniyle yarın Antalya'da başlayacak kampta takımımızın başında olacak. Camiamıza hayırlı olmasını dileriz" ifadelerine yer verildi.

MARKUS GISDOL KİMDİR?
Markus Gisdol, Almanya 17 Ağustos 1969 doğumludur.  UEFA Pro-Lisans sahibidir Son olarak 2021-2022 sezonunda Rusya Premier Lig ekiplerinden Lokomotiv Moskova'yı çalıştıran ancak Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırıya tepki olarak görevinden istifa eden Gisdol, FC Köln, Hamburger SV, TSG 1899, TSG 1899 takımlarında da görev yaptı. Gisdol, Almanya Bundesliga’da görev aldığı Hoffenheim, Hamburg ve Köln kulüplerinde 200’ün üzerinde, Lokomotif Moskova ile de 12 maça çıkmıştı.