GÜNDEM
Giriş Tarihi : 13-12-2023 13:02

Şenol Kul: Terme ehliyet ve liyakatla yönetilecek

AK Parti Terme Belediye Başkan aday adayı Şenol Kul, bir belediye başkanının verdiği kararların toplumu onlarca yıl etkilediğini bu nedenle belediye yönetiminde bilgi birikimin, uzmanlığın, liyakat ve ehliyetin çok önemli olduğunu söyledi. Kul, "Ehliyeti, liyakatı göz önünde bulunduran peygamberin bir ümmeti olarak vatandaşlarımıza da yöneticilerimize de böyle bir sorumluluk düşüyor" dedi ve kimseye karşı, kimseye rağmen ya da kimsenin adayı olarak değil, halkın teveccühü üzerine sorumluluğunu yerine getirmek için aday adayı olduğunu belirtti.

Şenol Kul: Terme ehliyet ve liyakatla yönetilecek

Samsun'un Terme ilçesi AK Parti Belediye başkan aday adayı Şenol Kul, YouTube üzerinden yayın yapan Kapı Medya TV'de Kenan Koç'un sunduğu programa katıldı.

KİMSEYE KARŞI OLARAK ORTAYA ÇIKMADIM
Programda kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevaplandıran Şenol Kul, belediye başkan aday adaylık sürecini, projelerini anlatırken, kimseye karşı, kimseye rağmen ya da kimsenin adayı olarak ortaya çıkmadığını, halkın teveccühü ile üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Kul, "Bundan sonraki kısımda partimiz uygun görür, Allah'ın takdir etmesiyle ömrümüzün kalan kısmında verebileceğimiz hizmetleri veririz" dedi.

KENDİ KENDİMİZİ SÜPER KAHRAMAN İLAN ETMEYE GEREK YOK
Terme'nin yüzyıllıktan fazla olan tarihinde belediyenin ilk şehir plancılarının kendi döneminde istihdam edildiğine de dikkat çeken Kul, belediye başkanının verdiği kararların toplumun onlarca yılını etkilediğini, bu nedenle yönetimsel olarak bilgi, birikim ve uzmanlığın çok önemli olduğunu vurguladı. Şenol Kul, "Teknik elemanlar varken, mimar, mühendis, harita mühendisi, şehir plancısı, bölge şehir plancısı varken kendi başımıza, kendi kendimizi süper kahraman ilan etmemize gerek yok. Bu bir ekip işidir ve halk bunun olmazsa olmazıdır. Hayat geçmişe dönük anlaşılır ama geleceğe dönük yaşanır. Ben o nedenle geçmişte 'o oldu, bu oldu' diye bakmıyorum.  Geçmişten ders alacağız ama Terme'yi geleceğe taşımak için de elimizden gelen her şeyi yapacağız" açıklamasında bulundu.

BELEDİYECİLİK GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEKTİR
Eğitimin ne kadar değerli olduğunu bildiğini ve 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde  Terme'de belediye ve hayırseverler öncülüğünde 11 okul yapıldığını, hayırsever olarak kendisinin de okul için Kozluk'ta 30, Gündoğdu Mahallesi'nde 4 dönümlük arazisini bağışladığını, ayrıca annesi adına okul da yaptırdığını anlatan Kul, "Belediyecilik sadece şehirleri şekillendirmek değil, insanların  geleceğini de şekillendirmektir" diyerek, "Yoksa 'o onu yapmış, bu bunu yapmış, onda da var, bizde de olsun' değil. Toplumun gelecek projeksiyonlarını göz önüne alarak yatırımlar da yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

TERME'NİN KAYBEDECEK VAKTİ YOK
Terme'de fark yaratmak istediğini de söyleyen Şenol Kul, "Eğer fark yaratmayacaksak, eğer bizim Terme'ye vereceğimiz hizmetler arkadaşlarımız kadar olmayacaksa, öyle bir durum varsa, bize Allah bu görevi nasip etmesin.Her zaman söylediğim bir söz var. Geri döndürülemeyen tek şey zaman, parayla satın alınamayacak tek şey de tecrübedir. O nedenle Terme'nin kaybedecek vakti yok" şeklinde konuştu.

LİYAKAT ÖNEMLİ
Terme'nin geleceğiyle ilgili hemşehrilerinin yapacağı tercihin çok önemli olduğunu ifade eden Şenol Kul, "Liyakat ve ehliyet çok önemli. Peygamberimiz Mekke'yi fethedince Kabe'nin anahtarını kime vereceğiz diye konuşuluyor. Bütün etrafındaki sabiiler almak istiyor. Peygamberimiz diyor ki 'Buraya daha önce kim bakıyordu.' 'Bir Gayrimüslim.' denilince diyor ki 'Anahtarı ona verin.' En kıymetli yerinizi, emaneti teslim ederken ehliyet ve liyakatı göz önünde bulunduran bir peygamberin bir ümmeti olarak vatandaşlarımıza da, yöneticilerimize de böyle bir sorumluluk düşüyor. Bunu örnek almamız lazım" dedi.

ÇÖZÜM ODAKLI KONUŞALIM
Terme'de sorunların yanı sıra çözümlerin de konuşulması gerektiğini savunan Şenol Kul, ilçede kişilerin yerine projelerin konuşulmasını arzu ettiğini, bunun sağlanması halinde  Terme'nin yarını ve geleceğinin daha parlak olacağını söyledi.

AĞABEYİNE CEZA YAZDI
Kozluk Belediye başkanlığı döneminde meclis üyelerine, 'Siz ve akrabalarınız dahil herkes emlak vergisini ödeyecek' dediğini ve ağabeyine  bu kapsamda 32 bin TL ceza yazdığını  dile getiren Şenol Kul, "Bizim adaletli olmamız gerekir. Partinin adı Adaletle ve Kalkınma Partisi. Adaleti biz eğer örnek almazsak kim alacak" diyerek göreve gelmesi halinde adaletli bir yönetim sergileyeceğini vurguladı.

BEN TİCARET YAPMADIM
Terme Belediye Başkan aday adayı Şenol Kul, açıklamalarının son bölümünde, 10 yıllık belediye başkanlıkları döneminde 2 dairesini, bir aracını sattığını ve Terme'de kirada oturduğunu da anlatarak, "İnsanların kafasında bir şey kalmasın; Babamdan bana kalan yer, fındık bahçesi dışındaki servetim bankada kayıtlıdır. Turizmde çalıştım.  Hepsi alın teri ve akıl teriyle kazanılmıştır. Çünkü ben ticaret yapmadım ama emeğimle kazandım her şeyi. Bunun dışında zaten benim şuyum buyum olsun diye bir hayalim yok. Ben, herkesin mutlu olduğu, herkesin rahatça yaşayabileceği,çocukların geleceği rahat olsun diye çabalıyorum.  Eğer hizmet etme dışında başka bir niyetim olsa niye geleyim" dedi.