KARADENİZ
Giriş Tarihi : 27-07-2023 12:37   Güncelleme : 27-07-2023 13:01

Sinop Kuzey Fest Müzik Festivali'ne izin çıkmadı

Sinop Valiliği, 3-6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Kuzey Fest Müzik Festivali'ni 'uygun' bulmayarak yasakladı.

Sinop Kuzey Fest Müzik Festivali'ne izin çıkmadı

Sinop'un Akliman sahil kesiminde 3-6 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılması planlanan ve Karadeniz’in eşsiz doğasıyla birlikte müzikseverleri sınırsız eğlence ve müzik ile buluşturmayı hedefleyen Kuzey Fest Müzik Festivali'ne bu yıl izin çıkmadı.

SANATÇILAR GENÇLERLE BULUŞACAKTI
Son 3 yıldır sorunsuz olarak düzenlenen festivalin bu yılki programında 3 Ağustos'ta Cem Adrian Madrigal, Motive, Deniz Tekin, Kardelen, Alt komşu, 4 Ağustos'ta Seksendört, Yaşlı Amca, Norm Ender, İkiye On Kala, Mesut Çakır, Fiyasko, 5 Ağustos'ta Sertab Erener, Pera, Sagopa Kajmer, Dilhan Şeşen, Milat, Anka, 6 Ağustos'ta Haluk Levent, Emir Can İğrek, Eypio, Can Gox, Ceren Gündoğdu, Alaca sahne alacaktı ve biletleri de günler öncesinden satışa çıkarılmıştı. 

YASAK KARARI KURUMLARA GÖNDERİLDİ
Ancak Sinop Valisi Ömer Karaömeroğlu imzasıyla alınan ve kamu kurumlarına gönderilen karar yazısında, “Akliman sahil kesiminde yapılması planlanan Kuzeyfest etkinliği, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 11’inci maddesinin (a) fıkrasındaki ‘Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır’ ile (c) fıkrasındaki ‘İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteaallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır’ hükmü gereğince Kuzeyfest etkinliğinin yapılması valiliğimizce uygun görülmemiştir. Gereğini rica ederim.” ifadelerine yer verildi.

"ORTADA GEREKÇE YOK"
Festival organizatörü Serdar Can karar karşısında şaşırdıklarını belirterek, “Öylesine şaşkınız ki ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Çünkü Sinop’ta 3 yıldır yapılan Kuzey Fest’te her şey aynı. 3 yıldır izin veren Vali aynı, şehir aynı, festival alanı aynı, firma olarak bizler aynı. Ortada bir gerekçe de yok. Yalnızca Sayın Vali uygun görmemiş, bu var. Önceki yıllarda toplumun bu festival nedeni ile huzurunu kaçıracak tek bir olay yok" dedi.  

Can, yasak kararını yürütmeyi durdurma talebi ile yargıya taşıdıklarını belirtti.