SİYASET
Giriş Tarihi : 11-12-2023 23:36

Türk futbolunun utanç gecesi: Ankaragücü Başkanı hakemi yumrukladı

Ankaragücü-Rizespor maçının bitiş düdüğü ile birlikte sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'i yumrukladı. Peşinden gelen kulüp yöneticileri de yere düşen hakemi tekmeledi. Vahim görüntüler adeta infial yarattı.

Türk futbolunun utanç gecesi: Ankaragücü Başkanı hakemi yumrukladı

Trendyol Süper Lig'in haftanın kapanış maçında Eryaman Stadı'nda karşı karşıya gelen ve 1-1 tamamlanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası, futbolun en karanlık günlerinden biri yaşandı.

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte büyük bir hışımla sahaya giren MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, 50. dakikada Ali Sowe'u ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı bırakan hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yere düşen Meler'e  bazı yöneticiler de  tekmeledi. Hakem Meler saldırı sırasında yerde başını tutarak kendini korumaya çalıştı. Halil Umut Meler, tedavisi sahada yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına buradan da  ambulansla hastaneye götürüldü.

ADALET BAKANI TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında adli soruşturma başlatıldığını duyurdu ve "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırının gerçekleştiği olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmıştır" dedi.

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI HAKKINDA GÖZALTI KARARI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı duyuruda, "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı gerçekleştirilen Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerimizin gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecektir. Hakemimize saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

BAKAN BAK'TAN TEPKİ
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Sporun ruhuna ve Türk futboluna asla yakışmayan bu görüntüleri sahalarımızda görmek istemiyoruz" dedi.

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ: HERKES BEDELİNİ ÖDEYECEK
Türkiye Fubol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi de açıklamasında, "Bu olaya katılan herkes bedelini ödeyecek. Kimse, kimseye yumruk atamaz. Özellikle bir hakeme bunu yapamazlar. Çok üzgünüm. Acilen yönetim kurulumuzu toplantıya davet ettim. Her fırsatta hakemleri hedef gösteren, bunu yaparken de bu işin sonunun nereye gidebileceğini hesap edemeyen herkes bu olayı enine boyuna düşünsün. "Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya katılan herkes, bedelini ödeyecek. Kimse, kimseye yumruk atamaz. Özellikle bir hakeme bunu yapamazlar. Çok üzgünüm. Detayları kamuoyu ile paylaşacağız"  şeklinde konuştu.