GÜNDEM
Giriş Tarihi : 14-11-2023 15:32

Vali Orhan Tavlı: Samsun'un güzelliklerini dünyaya tanıtacağız

Samsun Valisi Orhan Tavlı, ‘Turizm Master Planı Arama Konferansı’nda yaptığı konuşmada, tarihi, kültürel ve turizm coğrafyasıyla Türkiye'nin önemli rotalarından olan Samsun'u dünyaya tanıtmak amacında olduklarını söyledi.

Vali Orhan Tavlı: Samsun'un güzelliklerini dünyaya tanıtacağız

Samsun'un turizm potansiyeli ve yapılması gerekenlerin ele alındığı ‘Turizm Master Planı Arama Konferansı’  Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda yapıldı.

Konferansta konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun’un turizm açısından önemli bir destinasyon olma potansiyelinin bulunduğunu belirterek, “Samsun tarihiyle coğrafyasıyla dünyayı kucaklayan bir şehir. Samsun Karadeniz’in parlayan yıldızı olarak dikkat çekmekte eşsiz mirası ile de sadece bölgemiz için değil dünya kültür ve turizmine katkı sunmaktadır. Samsun’un müthiş bir tarihi geçmişi var. Samsun tarihiyle güçlü bir şehir. Birçok medeniye ev sahipliği yapan Samsun, cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bir şehir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehri olmasıyla da ayrı bir önemi haiz. Ülkemizin en önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde, doğa tutkunlarını, fotoğrafçılarımızı ağırlıyoruz. Çok önemli müzelerimiz var. Kültür ve sanat konusunda yapılan çalışmalarla da kentimiz öne çıkıyor. Bütün bu güzellikleri hem Türkiye’ye hem dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

Konuşmasında Samsun'a gelen günübirlik turist sayısının fazla ancak yeterli konaklama yapılmadığı için bunun kent ekonomisine yasımadığını da dile getiren Vali Tavlı, 17 ilçenin tanınmaya ve tanıtılmaya ihtiyacı olduğunu, master planı çalışmaların bu eksiklerin tespitinde büyük yararı olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ve Kapadokya Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen konferasa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Karasar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, üniversitelerin öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve sektör temsilcileri katıldı.