Bakan Işıkhan Samsun'da açıkladı: Geçen yıl 464 bin kadın işe yerleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Samsun'da katıldığı 'İş Pozitif Kadın İstihdamı Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, geçen yıl İş-Kur aracılığıyla 464 bin kadın işe yerleştirildiğini söyledi. Bakan Işıkhan, son 21 yılda ise 13 milyon vatandaşın işe yerleştirilmesini sağlandığını da vurguladı.

GÜNDEM - 26-04-2024 17:04

Bakan Işıkhan Samsun'da açıkladı: Geçen yıl 464 bin kadın işe yerleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Samsun'daki Ömer Halisdemir toplantı salonunda düzenlenen İş Pozitif Kadın İstihdamı Fuar açılışını gerçekleştirdi. Bakan Işıkhan burada yaptığı konuşmada, İş-Kur aracılığıyla son 21 yılda 13 milyon kişinin işe yerleştirildiğini, geçen yıl ise sadece 464 bin kadının işe yerleştirilmesinin sağlandığını belirtti. İş-Kur’un Aktif İşgücü Programlarından yararlananların yaklaşık 5 milyon kişiden 2,5 milyonunu kadınların oluşturduğunu dile getiren Bakan Işıkhan, kadın istihdamı konusuna büyük önem verdiklerini söyledi.

Mesleki danışmanlıktan, sosyal güvenliğe varıncaya kadar çalışma hayatına girişteki her adımda kadınların yanında olduklarını sile getiren Bakan Işıkhan, kayıt dışı istihdamın ülke geleceği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Tüm dünyada hayranlıkla takip edilen bir sosyal güvenlik sistemlerini olduğunu da vurgulayan Bakan Işıkhan, "Avrupa ve Amerika dahil, dünyanın birçok ülkesinde artık insanlar hasta olmaktan dahi korkar hale geldi. Neden? Çünkü gönül rahatlığıyla güvenebilecekleri bir sosyal güvenceleri yok. Sosyal güvenlik hizmetlerinin sürdürülebilirliği noktasında birçok ülke ciddi finansal krizler yaşamaktadır. Mevcut güvenceleri için; ciddi ödemeler yapmak durumunda kalıyorlar. Sağlık problemi yaşadığında tek kuruş ödemeden tedavi alabilecekleri bir sosyal devlet anlayışları maalesef yok. Ancak bugün Türkiye’nin hangi şehrine giderseniz gidin, sadece TC kimlik belgenizle istediğiniz sağlık hizmetini rahatlıkla alabiliyorsunuz. Üstelik bu hizmeti; her şehrimize adeta 5 yıldızlı otel konforunda inşa ettiğimiz; son teknoloji ürün ve cihazlarla donattığımız hastanelerimizden alabiliyorsunuz. Tüm bunları, biz sosyal güvenlik reformuyla başardık. Bu sistemin, sürdürülebilir şekilde işlemesini sağlamanın en önemli yollarından birisi de çalışan, üreten tüm vatandaşlarımızın sistemin içerisinde, yasal bir şekilde yer aldığı sosyal güvenlik sürecinden geçmektedir. O nedenle kayıtlı istihdam hepimiz için çok önemli" ,ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha sonra kadın girişimcilerin oluşturduğu İş pozitif Kadın İstihdamı Fuarı’nı gezdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun'da çöpten 3 ayda 14 milyon kilovatsaat elektrik üretildi

Samsun'da çöpten 3 ayda 14 milyon kilovatsaat elektrik üretildi

07-05-2024 - GÜNDEM

Samsun'da gürültüyü azaltma eylem planı hazırlandı

Samsun'da gürültüyü azaltma eylem planı hazırlandı

06-05-2024 - GÜNDEM