Canik Belediye Başkanlığı'na AK Parti'li İbrahim Sandıkçı seçildi

Canik Belediye Başkanlığı'nı kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı İbrahim Sandıkçı kazandı.

GÜNDEM - 31-03-2024 23:50

Canik Belediye Başkanlığı'na AK Parti'li İbrahim Sandıkçı seçildi

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Samsun'un Canik ilçesinde 234 sandıkta oy kullanıldı. Kayıtlı 72 bin 463 seçmenden sandığa gidenler, 16 siyasi parti  aday arasından tercihini yaptı.

Oyların tasnif edilmesinin ardından kesin olmayan sonuçlara göre, seçimi önde tamamlayan Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı İbrahim Sandıkçı Canik Belediye Başkanı seçildi.  Sandıkçı, kullanılan geçerli oyların yüzde 39.48'ini aldı.

İŞTE OY DAĞILIMI: 


Canik Belediye Başkan adayı İbrahim Sandıkçı kimdir?

1972 yılında Canik ilçesi Teknepınar Mahallesi’nde dünyaya geldi. İlköğrenimini Almanya’da, lise öğrenimini Samsun İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı.  1995 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Vatani görevini Yedek Subay olarak Van’da tamamladı. Çocukluk ve gençlik yıllarından itibaren sosyal, kültürel, sanatsal, sportif aktivitelerde ve sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı  İlim Yayma Vakfı, İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği gibi gençlik ve eğitim alanında faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üst düzey yöneticilik yaptı. İnşaat, fotoğrafçılık, gıda ve giyim sektörlerinde ticari faaliyetler yürüten aile şirketini yönetti. 2001 yılında Merkez İlçe Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almaya başladığı AK Parti’de Teşkilat Başkanlığı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı ve 2006 yılında gerçekleştirilen kongrede seçilerek Merkez İlçe Başkanlığı yaptı. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Canik Belediye Başkanı seçildi.  İyi düzeyde Almanca, İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun'da çöpten 3 ayda 14 milyon kilovatsaat elektrik üretildi

Samsun'da çöpten 3 ayda 14 milyon kilovatsaat elektrik üretildi

07-05-2024 - GÜNDEM

Samsun'da gürültüyü azaltma eylem planı hazırlandı

Samsun'da gürültüyü azaltma eylem planı hazırlandı

06-05-2024 - GÜNDEM