Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'li Halit Doğan seçildi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Halit Doğan seçildi.

GÜNDEM - 01-04-2024 01:06

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'li Halit Doğan seçildi

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Samsun il genelinde 3 bin 656 sandıkta oy kullanıldı. Kayıtlı 1 milyon 38 bin 991 seçmenden sandığa gidenler, 21'i siyasi parti, 2'si bağımsız 23 aday arasından tercihini yaptı.

Oyların tasnif edilmesinin ardından kesin olmayan sonuçlara göre, seçimi önde tamamlayan Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Halit Doğan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Doğan kullanılan geçerli oyların yüzde 42.17'sini aldı. En yakın rakibi CHP adayı Cevat Öncü ise yüzde 27.01 oranında kaldı. 

HALİT DOĞAN: SEN, BEN, O DEMEDEN HİZMET EDECEĞİZ
Samsun’da yüzde 42,17’lik bir oy oranı ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Halit Doğan, yaptığı açıklamada “31 Mart seçimleri bitti. Samsun’umuz tercihini büyük bir olgunlukla göstermiş oldu" dedi.
 
Doğan, yaptığı açıklamada, “Tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Şimdi hizmet zamanı, şimdi Samsun’u daha ileri taşıma zamanı. Bundan sonrasında rozetlerimizi çıkarıp Samsun’a hizmet için çalışacağız.  Samsun’umuzu hep birlikte bir ahenk içerisinde daha ileri taşıyacağız. Sen, ben, o demeden tüm hemşehrilerimizle kol kola yürüyecek; 17 ilçemizin tamamıyla Samsun’umuzu güçlü yarınlara taşıyacağız. Bizim sevdamız, hizmet sevdası. Biz siyaseti insan için yapıyoruz. Hemşehrilerimiz daha mutlu olsun, insanımız şehrinde huzurla yaşasın diye yapıyoruz”  ifadelerini kullandı.

Doğan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir adaylığımızı açıkladığı 7 Ocak tarihinden bu yana çok güzel bir kampanya dönemi geçirdik. Kimseyi kırmamaya, vatandaşlarımızla bir araya gelmeye, Samsun’u Samsun’umuzda yaşayanlardan dinlemeye özen gösterdik. Değerli Başkanım Mustafa Demir’e kıymetli desteği ve abiliği için Samsun’umuza kazandırdığı kıymetli hizmeti için teşekkür ediyorum. İnşallah kendisinden devraldığımız bayrağı daha da ileriye taşımak için canla başla çalışacağız. Samsun’umuza hizmet için yarıştığımız kıymetli büyükşehir belediye başkan adayları Cevat Öncü’ye, İmren Nilay Tüfekçi’ye, Adem Güney’e ve tüm adaylara teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel bir seçim dönemini geride bıraktık, hepimizin tek derdinin Samsun’umuza hizmet etmek olduğunu düşünüyorum. İnşallah bundan sonra da tüm hemşehrilerimizi kucaklayarak, insanı merkeze alan bir yaklaşımla şehrimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.  Kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehrimizde; Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Gençliğimizin enerjisi, büyüklerimizin tecrübesi ile hemşehrilerimizle el ele vererek Samsun’umuzu hep birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

İŞTE OY DAĞILIMI: 


 

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HALİT DOĞAN KİMDİR?

1978 yılında Samsun Çarsamba Yenikışla Mahallesi'nde doğdu. İlköğretimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü İlkokulunda, orta-lise öğrenimini Çarşamba İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1996 yılında kazandığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2000 yılında mezun oldu. 2002 yılından 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yapmaya devam etti. Çarşambaspor’da ve Türkiye Ragbi Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 31 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atandı. 5. ve 6. olağan kongrelerde yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2019 Mahalli ve İdari Seçimleri'nde Cumhur ittifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi ve Çarşamba Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde  Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girdi ve kazandı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun'da çöpten 3 ayda 14 milyon kilovatsaat elektrik üretildi

Samsun'da çöpten 3 ayda 14 milyon kilovatsaat elektrik üretildi

07-05-2024 - GÜNDEM

Samsun'da gürültüyü azaltma eylem planı hazırlandı

Samsun'da gürültüyü azaltma eylem planı hazırlandı

06-05-2024 - GÜNDEM