Samsun'da çöl tozu etkili oldu

Samsun'da Afrika kaynaklı çöl tozu Dünya Sağlık Örgütü’nün metreküp başına 50 mikrogram olarak belirlediği partikül madde sınırı değerini aştı.

GÜNDEM - 25-04-2024 18:11

Samsun'da çöl tozu etkili oldu

Türkiye'ye ulaşan Kuzey Afrika kaynaklı çöl tozları ülkede  İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında etkili oldu. Birçok kentte çöl tozları nedeniyle görüş mesafesi düştü, hava kalitesi de azaldı.

Samsun'da da etkili olan çöl tozu Dünya Sağlık Örgütü’nün metreküp başına 50 mikrogram olarak belirlediği partikül madde sınırı değerini aştı. Samsun'da bu rakam 60 mikrogramı buldu. Sinop'ta 173, İstanbul'da 166, Afyonkarahisar'da 165, Zonguldak'ta 159 ve Ankara'da ise 154 olarak ölçülen mikrogram sınır değeri,  hassas değerlere ulaştı.

Bu arada meteorolojiden edilen bilgilere göre Samsun' bölgesindeki  Afrika kaynaklı çöl tozlarının etkisini Cuma günü gece saatlerine görülebileceği, bu nedenle sağlık  problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesine azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun'da yollar yenileniyor

Samsun'da yollar yenileniyor

02-05-2024 - GÜNDEM

Samsun'da dereler drone ile ilaçlanıyor

Samsun'da dereler drone ile ilaçlanıyor

01-05-2024 - GÜNDEM