Samsunspor Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldı

Süper Lig'de alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Samsunspor, deplasmanda mücadele ettiği Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldı.

SPOR - 18-02-2024 18:02

Samsunspor Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldı

Trendyol Süperlig'in 26. haftasında Samsunspor delasmanda Gaziantep Futbol Kulübü ile karşı karşıya geldi.

İlk yarıda Samsunspor'un geliştirdiği ataklarla rakip ceza alanında tehlkeler yaratırken, 18. dakikada Marius Mouandilmadji'nin kaydettiği gol VAR uyarısıyla iptal edildi. Kırmızı Beyazlılar bu yarıda Mouandilmadji ile yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince devre golsüz kapandı.

İkinci yarıda da rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan Samsunspor 83. dakikada Osman Çelik'in yere düşerek faul beklediği pozisyonda ayağa kalkmayıp beklemesi ve ardından devam eden atakta Ogün Özçiçek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu pozisyondan sonra Soner hemen kenara alındı. 90+2'de Lubo Satka skoru eşitledi ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Samsunspor bu sonuçla puanını 30'a çıkardı ve maç fazlalığı ile 11. sıraya yerleşti. Kırmızı-Beyazlılar  23 Şubat Cuma günü 27. haftanın açılış maçında Karadeniz derbisinde sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR:
İLK YARI:

4. dakikada Zeki Yavru'nun pasında Marius Mouandilmadji'nin  sağdan ceza alanına girer girmez vurduğu etkisiz top kalecide kaldı.

12. dakikada Salem Mbakata'nın yerden sert şutu direğin yanından dışarı çıktı.

15. dakikada Zeki Yavru'nun ortasından gelen topa Marius Mouandilmadji'nin yatarak vurduğu yarım volesi yandan az farkla dışarı çıktı.

18. dakkada Lubo Satka'nın ceza alanına hareketlenen Marius Mouandilmadji'ye kazandırdığı topu bu futbolcu ayağını uzatarak topu ağlara gönderdi ama gol VAR uyarısıyla ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

28. dakikada Jamiro Monteiro'nun  ceza yayı üzerinde sert vurduğu top kalecide kaldı.

30. dakikada  Carlo Holse'nin ceza alanı içinde  daha müsait olan Marius Mouandilmadji'ye kazandırdığı topa bu futbolcu sert vurdu, ancak meşin yuvarlak direğin yanında autu buldu.

İlk yarı golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARI:

56. dakikada Samsunspor atağında Carlo Holse'nin sert şutu savunmadan döndü, dönen topa Arbnor Muja vurdu, kaleci uçarak çeldi ve gole izin vermedi.

58. dakikada ceza sahası dışından Carlo Holse'nin sert şutunu kaleci kornere çelmeyi başardı.

64. dakikada Taylan Antalyalı'nın pasına Marius Mouandilmadji hareketlendi ancak kaleci yatarak topu bloke etti. 

83. dakikada Samsunspor'un faul beklediği pozisyonun devamında Ogün Özçiçek topu ağlara gönderdi: 1-0

89. dakikada Soner Ayudoğdu'nun sert ve falsolu şutu üstten az farkla dışarı çıktı.

90+2'de Samsunspor atağında Lubo Satka, ceza alanı içinde topu önce göğsü ile düzeltti, ardından sert bir şutla skoru 1-1'e getirdi. 

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

STAT: Kalyon Stadyumu    

HAKEMLER:  Zorbay Küçük, Murat Tuğberk Curbay, Furkan Ürün 

GAZİANTEPSPOR: Florin Nita, Papy Djilobodji, Arda Kızıldağ, Marko Jevtovic(Dk.78 Deian Sorescu), Salem Mbakata, Jamiro Monteiro(Dk.62 Max Gradel), Ömürcan Artan(Dk.78 Furkan Soyalp), Alexandru Maxim(Dk.62 Aliou Badji), Ogün Özçiçek, Nicolas Nkoulou, Denis Draguş(Dk.90 Lazar Markovic)    

SAMSUNSPOR: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Soner Gönül, Lubo Satka, Rick Van Drongelen, Osman Çelik(dK.86 Berhan Deniz), Taylan Antalyalı(Dk.68 Soner Aydoğdu), Carlo Holse, Flavien Tait, Arbnor Muja(Dk.68 Benito Raman), Marius Mouandilmadji(Dk.68 Ercan Kara)       

GOLLER: Dk.83 Ogün Özçiçek (Gaziantep), 90+2 Lubo Satka (Samsun)

SARI KARTLAR: Marius Mouandilmadji, Flavien Tait (Samsun), Ogün Özçiçek, Aliou Badji, Furkan Soyalp (Gaziantep)
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Trabzonspor kalecisi Uğurcan'dan yüz kızartan hareket: Samsunspor'un hocasına saldırdı

Trabzonspor kalecisi Uğurcan'dan yüz kızartan hareket: Samsunspor'un hocasına saldırdı

04-05-2024 - SPOR

Markus Gisdol: Rakibimize nefes aldırmadık

Markus Gisdol: Rakibimize nefes aldırmadık

04-05-2024 - SPOR