Samsunspor'dan İstanbulspor maçı hakemine büyük tepki

Samsunspor Kulübü, İstanbulspor ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmanın hakemi Ömer Faruk Turtay'a penaltı ve kırmızı kart pozisyonlarını görmezden gelmesine büyük tepki gösterdi. Kulüpten yapılan açıklamada, skandal kararlarla Samsunspor'un hakkının yendiği belirtilerek, "Futbolda hakkaniyet, eşitlik ve adalet adına, Türkiye Futbol Federasyonu’nu bir kez daha gerekeni yapmaya davet ediyoruz" denildi.

SPOR - 30-01-2024 15:50

Samsunspor'dan İstanbulspor maçı hakemine büyük tepki

Trendyol Süper Lig'de deplasmanda İstanbulspor ile karşılaşan ve 1-1 sona eren maçta hakem Ömer Faruk Turtay'ın penaltı ve kırmızı kartları görmezden gelmesi Samsunspor Kulübü'nün tepkisine neden oldu.

Samsunspor Kulübü'nden "Türk Spor Kamuoyu ve Samsunspor Camiasının Dikkatine" başlığı ile yapılan açıklamada hakem kararlarından dolayı kulübün zarar gördüğü belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Son zamanlarda müsabaka hakemlerinin özellikle kulübümüz Samsunspor’a karşı neredeyse tüm müsabakalarda ilginç bir yaklaşımı bulunmakta, açık penaltı ve kırmızı kart olarak nitelendirilen çoğu pozisyon iyi niyeti aşacak şekilde göz ardı edilmektedir. Dün oynanan İstanbulspor karşılaşmasındaki skandal hakem kararları yine oynanan futbolun önüne geçmiştir. İlgili müsabakada açık bir şekilde iki penaltı ve bir kırmızı kart pozisyonu görmezden gelinmiştir. Daha vahim olan ise tartışmasız herkes tarafından penaltı olarak nitelendirilen iki pozisyonda müsabaka hakemi VAR’a dahi gitmemiş ve verdiği tüm kararlarla herkesin kafasında ciddi soru işareti oluşturmuştur. Açık şekilde kırmızı kart olarak nitelendirilen pozisyonda ise kulübümüz futbolcusunun dizine tabanla basılmıştır.

Açık iki penaltı pozisyonunda VAR’a dahi gidilmemesi ve tabanla dize basma hareketinin göz ardı edilmesinin hiçbir açıklanabilir yanı bulunmamaktadır. Bu skandal kararlar sonucunda; tüm kulüp teknik ekip ve oyuncularımız ile fedakar cefakar taraftarlarımızın hakkı yenmektedir. Her zaman adil futbolu savunan kulübümüz buna müsaade etmeyecek, haksız kararlar veren kişi ve kurumlar karşısında hakkını sonuna kadar arayacaktır. Futbolda hakkaniyet, eşitlik ve adalet adına, Türkiye Futbol Federasyonu’nu bir kez daha gerekeni yapmaya davet ediyoruz."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Trabzonspor kalecisi Uğurcan'dan yüz kızartan hareket: Samsunspor'un hocasına saldırdı

Trabzonspor kalecisi Uğurcan'dan yüz kızartan hareket: Samsunspor'un hocasına saldırdı

04-05-2024 - SPOR

Markus Gisdol: Rakibimize nefes aldırmadık

Markus Gisdol: Rakibimize nefes aldırmadık

04-05-2024 - SPOR