GENEL
Giriş Tarihi : 26-10-2023 11:40

Kastamonu'da yangın felaketi: 43 ev yandı

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Yağcılar Mahallesi'nde çıkan yangında 43 ev 10 ahır, 3 samanlık yanarken, 15 büyükbaş hayvan da telef oldu. Gece boyu devam eden ve havadan da müdahale edilen yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu söndürüldü.

Kastamonu'da yangın felaketi: 43 ev yandı

Kastamonu'daki yangın felaketi Tosya ilçesine 21 kilometre uzaklıktaki Yağcılar köyü Merkez Mahallesi'nde yaşandı. Henüz bilinmeyen bir nedenle  başlayan ve rüzgarın da etkisiziyle büyüyen yangın tüm mahalleyi sardı. Yangın nedeniyle bölgeye çevre il ve ilçelerden takviye itfaiye ekipleri de sevk edildi.

Gece boyu devam eden ve 2 yangın söndürme helikopterinin de havadan müdahale ettiği yangın çok sayıda personel ve köylülerin yoğun çabasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü. Can kaybının yaşanmadığı yangında ise 43 ev 10 ahır, 3 samanlık yanarken, 15 büyükbaş hayvan da telef oldu.

Yangın bölgesinde incelemede bulunan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Devletimiz tüm kurumlarıyla hızlı şekilde yaraları sarmak için seferber olmuş durumda. Felaketten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi. Vali Dallı, bölgede AFAD İl Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmalarına başlanacağını, vatandaşların yanan evlerinin yenisinin yapılacağını, bu süreye kadar da mağdur olanların barınma ihtiyaçlarının giderileceğini belirtti.