GENEL
Giriş Tarihi : 28-04-2023 01:17

Lüks site cayır cayır yandı

İzmir Narlıdere'de 4 bloklu lüks sitede yangın çıktı. Alev topuna dönen sitenin 40 daireli bir bloğu tamamen kül haline gelirken, 7 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

 Lüks site cayır cayır yandı

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki lüks bir sitede hebnüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüdü.

Alevlerin sardığı ve 40 dairenin olduğu sitenin 8 katlı bir bloğu tamamen yandı. Can kaybının olmadığı yangında dumandan etkilenen 7 kişi hastaneye kaldırıldı. Dairelerde yaşayanlar ise yangın ile birlikte siteden tahliye edildi.

Yangın alanına ise çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de bölgeye yönlendirildi.

Alev topuna dönen binadan yer yer patlama sesleri duyulurken, yangına müdahalenin devam ettiği belirtildi.

Olay yerine giden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu,  yangında dairelerinden panikle atlayanların olduğunu ifade ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangından etkilenen 7 kişiden 6'sının dumana maruz kaldığını, birinin de ayağının burkulduğunu sağlık durumlarının da iyi olduğunu açıkladı.

İzmir Valisi Selim Köşger de yaptığı açıklamada yangının diğer bloklara sıçramaması için ekiplerin çalıştığını, yangının başlamasıyla birliklte site yöneticilerinin bina sakinlerini tahliye ettiğini söyledi. Yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını da dile getiren Koşger, "Bir patlama ve parlamadan bahsediliyor. İlerleyen zamanlarda yapılan tetkiklerle anlaşılacaktır. Bina çelik konstrüksiyon ve ahşap karma olduğu için yangın çok seri şekilde yayılmış. Bir de sert bir rüzgar var, söndürmekte zorluk çekiliyor. İnşallah en kısa sürede söndürüp başka bir bloğa zarar vermeden sonlandırmaya çalışıyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Çok şükür yangında can kaybı ya da binada mahsur kalan yok. Büyük ölçüde kontrol altına alındığını, diğer binalara sıçrama ihtimalinin olmadığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullanırken,  dairelerdeki patlamalara ise tüplerin sebep olduğunu dile getirdi.