GÜNDEM
Giriş Tarihi : 02-03-2023 12:36

Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yangın paniği

Samsun Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi bölümünde yangın paniği yaşandı. Dumanların kapladığı bölümde hastalar tahliye edildi.

Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yangın paniği

Samsun Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi Hastanesi'nin 3. katında bulunan Genel Cerrahi Bölümün'ndeki personel giyinme odasında elektrik kontağından yangın çıktı. Servis görevlilerin müdahalede bulunduğu yangında bölüm katındaki tüm oda ve koridorlarını duman kapladı.

Büyük bir paniğin yaşandığı olayda hastalar bölümden refakatçileri eşliğinde başka katlara hemen tahliye edildi. Ayrıca tüm kat olumsuzluğa karşı da boşaltıldı.

REKTÖR'DEN AÇIKLAMA
Samsun OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal yaptığı açıklamada, Genel Cerrahi Bölümü'ndeki personel giyinme odasında çıkan yangının herhangi bir yaralanma olayı yaşanmadan üniversitenin kendi imkanlarıyla söndürüldüğünü ve soğutma işlemleri yapıldığını belirterek, "Yangının çıkış nedeni elektrik kontağından olduğu tahmin ediliyor. İtfaiye çalışmalarını sürdürüyor. Ciddi anlamda herhangi bir zararımız yoktur. Hasta tahliyesine de ihtiyaç yok. Şuanda temilik yapılıyor. Kısa bir süre içerisinde de tekrar aynı bölüm hizmete alınacak" dedi.