Cevat Öncü Rakiplerine seslendi: Gelin televizyonda Samsun'u konuşalım

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Kıymetli rakiplerime, ister teker teker isterlerse hep beraber buyurun yerel, ulusal neresi istiyorsanız çıkalım bir televizyon kanalına, bir moderatör eşliğinde Samsun'u ve sorunlarını konuşalım. Çarşamba Ovası’nın kalbine sapladığınız o kirli enerji santralini konuşalım. Çakma ve sipariş anketleri konuşalım” dedi.

GÜNDEM - 28-03-2024 11:07

Cevat Öncü Rakiplerine seslendi: Gelin televizyonda Samsun'u konuşalım

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Alaçam ve Ladik’te miting düzenledi. CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Eski Milletvekili Hayati Tekin, İl Başkanı Mehmet Özdağ ve ilçe belediye başkan adaylarının da yer aldığı mitinglerde vatandaşlara hitap eden Cevat Öncü, seçimin iki aday arasında geçtiğini vurgulayarak, “Seçim bizimle, cumhur ittifakı adayı arasında geçiyor. Bugün dördüncü sırada olmalarına rağmen ısmarlama anketlerle kendisini ikinci sırada göstermeye çalışanlar var. Vatandaşlarımız bunları da görüyor” dedi.

20 YILDIR NEREDEYDİNİZ, ELİNİZİ TUTAN MI VARDI?
20 yıldır Samsun dahil ülke genelinde birçok belediyeyi yönetenlerin bugün ‘gerçek belediyecilik’ sloganı ile seçmen karşısına çıktığını belirten Öncü, “Daha hızlı Samsun, daha uçan kaçan şehir gibi sözler söyleniyor. Artık bunların olacaktı, yapacaktı, edecekti, demeye hakları var mı? Kesinlikle yok. 20 küsur yıldır neredeydiniz? Elinizi tutan mı vardı? Bizim açıkladığımız projeleri taklit ederek, bizim projelerimizin üstüne basarak yürümeye çalışıyorlar. Biz bundan bozulmuyoruz, bozulmayız. Doğru düzgün söylediğinizde bizi taklit etmeye devam edebilirsiniz. Taklit aslını yaşatır, aslını” diye konuştu.

‘3-5 OY FAZLA ALACAĞIM DİYE ARADAKİ DİYALOGLARI YANLIŞ ANLATIYOR’
Anketlere de değinen CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Onları söyledikleri yalanlarla baş başa bırakalım. O, ‘3-5 oy fazla alacağım’ diye aralarda yaşanan ikili diyalogları farklı şekilde, tam tersi olarak dinletmeye çalışanları kendileriyle baş başa bırakalım. Biz seviyeli siyaset çizgimizi koruyalım. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Onlar kendilerini sorgulasınlar. Ben buradan bir çağrıda daha bulunmak istiyorum” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

‘ÇARŞAMBA OVASININ KALBİNE SAPLADIĞINIZ O KİRLİ ENERJİ SANTRALİNİ KONUŞALIM’
“Kıymetli rakiplerime, ister teker teker isterlerse hep beraber buyurun yerel, ulusal neresi istiyorsanız çıkalım bir televizyon kanalına, bir moderatör eşliğinde Samsun'u ve sorunlarını konuşalım. İktidar temsilcileriyle, bugüne kadar vermediği hizmetleri nasıl oluyor da rahat olarak sunuyorlar. Bunları konuşalım. Çarşamba Ovası’nın kalbine sapladığınız o kirli enerji santralini konuşalım. Çakma ve sipariş anketleri konuşalım. Samsun'un sel su baskınlarıyla anılan bir şehir olmaktan nasıl çıkarılacağını konuşalım. Trafik problemini nasıl çözeceğimizi konuşalım. İşsizlikle nasıl mücadele edeceğimizi konuşalım. Bu şehri, gelişmişlik sırasında 15-16. sırada bulunan bu güzel şehri nasıl oldu da 40-45. sıralara düşürdünüz? Onları konuşalım. Bu çağrımı 15 gündür yapıyorum. Ses yok. İktidara soruyorum. Ses yok. Muhalefet adaylarına söylüyorum. Ses yok. Ancak uydurma anketlerle, aslı olmayan söylemlerle laf yetiştirmeye çalışıyorlar. Biz proje adamıyız. Biz hizmet adamıyız, hizmet insanıyız.”

‘ÇARŞAMBA OVASININ KALBİNE KİRLİ SANTRALİN KURULMASINA İZİN VERDİ’
Tüm ilçelere eşit hizmet götüreceklerini dile getiren Cevat Öncü, “Biz Samsun'da, Atakum'da, İlkadım’da ne varsa Ladik'te de Alaçam’da da, tüm ilçelerimizde de o olsun, fazlası olsun istiyoruz. Bunun için tüm ilçelerimizi eşit, adil, cesur ve emin bir şekilde, her ilçenin hakkını alacağı şekilde yöneteceğiz. Buna söz veriyorum. Söz vermenin ötesinde taahhüt ediyorum. Bugün Samsun'u yönetenlerin ‘biz onu da yapacağız, bunu da yapacağız, şunu da yapacağız’ demek için kredileri kalmadı. Mevcut belediye başkanını başarısız buldukları için aday yapmadılar. Çarşamba'nın mevcut belediye başkanını aday gösterdiler. Buralarda çok tanımazsınız, iki cümleyle tanıtayım. Kendi yaşadığı, kendi yönettiği ilçenin birinci sınıf tarım arazisine yani Çarşamba Ovası'na zehir santralinin yapılmasına onay vermiş bir avukat arkadaşımızdır. Ben diyorum ki, biz geldiğimizde Samsun’un tüm ilçelerinin havasına, suyuna, doğasına sahip çıkacağız. Bugün yine Tekkeköy açıklarında zehirli atık depolamak için 200 bin metrekare denizi doldurarak orada fabrika atıklarını depolamak istiyorlar. Bu deniz suyuna sızmayacak mı? Bu yeraltı suyuna sızmayacak mı? Bu arkadaşlarımız bu işlere karşı çıkamadılar, çıkamazlar. Cevat Öncü olarak ben kirli yatırımın karşısında olacağıma size söz veriyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TÜİK açıkladı: Samsun'da taşıt sayısı 463 bin 844'e yükseldi

TÜİK açıkladı: Samsun'da taşıt sayısı 463 bin 844'e yükseldi

27-04-2024 - GÜNDEM

Bakan Işıkhan Samsun'da açıkladı: Geçen yıl 464 bin kadın işe yerleştirildi

Bakan Işıkhan Samsun'da açıkladı: Geçen yıl 464 bin kadın işe yerleştirildi

26-04-2024 - GÜNDEM