Fatsa'da meydana temsili Anıtkabir maketi kuruldu

Ordu'nun Fatsa ilçesinde belediye tarafından Cumhuriyet Meydanı'na temsili Anıtkabir maketi kuruldu

KARADENİZ - 11-11-2022 15:19

Fatsa'da meydana temsili Anıtkabir maketi kuruldu

Ordu'nun Fatsa ilçesi Belediyesi 10 Kasım nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'na devasa büyüklükte maket Anıtkabir kurdu. Cumhuriyet Meydanındaki Maket Anıtkabiri görenler günün anısına önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Maket Anıtkabiri ziyaret eden vatandaşlar 10 Kasım tarihinde her yıl bir hüznü hep birlikte yaşadıklarını ifade etti. 10 Kasım tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri olan Anıtkabir’de olamamanın hüznünü de yaşadıklarını belirten vatandaşlar Belediye tarafından kurulan maket Anıtkabir sayesinde hissi yaşadıklarını söylediler.

ANITKABİR’E GİTMİŞ GİBİ OLDUK

Umut Yazıcı: Bugün önemli bugün Atamızın ebediyete irtihal edişinin 84. yıldönümü. Biz de herkes gibi Anıtkabir'de olmayı isterdik ama belediyemiz sağ olsun bizim için maket de olsa bu hissi yaşatmak için böyle bir hizmette bulundu. Belediyemize teşekkür ediyoruz halk olarak.

Özgür Efe Kahveci: Biz de 10 Kasım’da Ankara’ya gitmek isterdik ama olmadı sağlık olsun ama burada gidemesek de o duyguları o heyecanı ile yaşadık. Milyonlarca insanlar gibi biz de bu özel günde sanki gerçekten Anıtkabir’deymiş gibi olduk. Biz de okullarımızda Atamızı andık, bugünün anlam ve şerefini taşımakla hepimiz gurur duyarız.

Özlem Bıçakcı: Bugün oğlumla dışarı çıktık okul sonrası meydanda bu maket Anıtkabiri gördük çok da hoşumuza gitti teşekkür ederiz Fatsa Belediyesi’ne yani bizi duygulandırdı. Daha önce yazın gitmiştik oğlumla Ata'mızı ziyaret etmiştik yani Anıtkabir'in burada olması da bizim için çok güzel oldu çok duygulandım çok hoşumuza gitti teşekkür ederiz bize bu ambiansı tekrar yaşattığı için belediyemize büyüklerimize. Yani burada da bir fotoğraf çekinip anı olmasını istedik.

Beyzanur Sezkin: Gerçekten çok mutlu olduk biz en azından fotoğraflardan falan görüp biliyorduk küçük çocuklar. En azından bu organizasyonlar sayesinde Atamızı görmeyenler akıllarında canlandırmış oldular. Atamızı 84.yıl dönümünün andık hep beraber. Tabiki Atamız bugün aramızda değil bunun için çok üzgünüz ama bize böyle güzel bir ülke bıraktığı için çok mutluyuz.

Zeynep Saydere: Dün buradan geçerken bu maket Anıtkabirin kuruluşunu görmüştük bugünde oradaymış gibi ziyaret etmiş olduk, oradaymış gibi hissiyat veriyor.

Yıldız Kayrak Gül: En azından oğlumuz Deniz'le birlikte burada böyle güzel bir anı yaşatmak için hem geçerken güzel bir poz verelim istedik. Güzel oldu anı kaldı bizim için. Oraya gidemesek de en azından o anı yaşamış olduk. Bu sefer buraya geldik ama biz de en yakın zamanda Ankara'ya inşallah Anıtkabir'e çocuğumuzla birlikte gitmek isteriz.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Güzel oldu

Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Güzel oldu

23-02-2024 - KARADENİZ

Yusufeli'nde 2 yaka birleşti

Yusufeli'nde 2 yaka birleşti

23-02-2024 - KARADENİZ