Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Türkiye'nin ilk astronotu Samsun'da gençlerle buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Samsun'da gençlerle buluştu. Bakan Kacır, konuşmasında Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A’nın Temmuz ayında uzaya gönderileceğini belirtirken, Gezeravcı da uzaydaki deneyimlerini anlattı.

GÜNDEM - 27-03-2024 16:05

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Türkiye'nin ilk astronotu Samsun'da gençlerle buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde düzenlenen “Gençlik Buluşması”na katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın 8 Temmuz haftasında uzaya göndermeye hazırlandıklarını söyledi. Türksat 6A'nın uzaya gönderilmesiyle  dünyada bunu başarabilen 11 ülkeden biri olacaklarınıbelirten Kacır, Türkiye'nin uzay alanındakiı çalışmalarına da değindi.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ise konuşmasında uzaydaki deneyimlerini anlattı. Gezeravcı uzay misyonunun Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne denk gelmesinden dolayı büyük gurur yaşadığını söyledi. Alper Gezeravcı, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki hedeflere yılmadan ulaşmalarını bu konuda potansiyellerini ortaya koymalarını da istedi.

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde buluşmaya, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ak Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, 19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Civelek, Çarşamba Belediye Başkanı / Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, MHP İl Başkanı Burhan Mucur,  Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Salih Kesgin, Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

‘TÜRKİYE’ YE ÖNCÜ UYGULAMALAR OLDU’

Bu arada Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i ziyaretinde,  Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Tabii Samsun’a tek başıma gelmedim. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte geldim. Samsun Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde gençlerimizle ilk astronotumuz buluşturuyoruz. Tabii Samsun’un bizim hafızamızda, hatıramızda 2022 TEKNOFEST ile birlikte ayrı bir yeri var. Gerçekten Samsun TEKNOFEST ile birlikte milli teknoloji hamlesi heyecanını, teknoloji girişimciliği ve inovasyon rüzgarını farklı bir şekilde yakaladı. İnşallah önümüzdeki dönemde bu işleri çok daha ileri noktalara taşıyacağız. Samsun sahip olduğu imkan ve kabiliyetler ile Türk sanayisinin en hızlı gelişen şehirlerinden biri olmaya aday. Bugüne dek kurduğumuz Organize Sanayi Bölgeleri, son dönemde ilave ettiğimiz Organize Sanayi alanları Samsun sanayinin çevre dostu ve planlı bir şekilde büyümesine hizmet edecek. Samsun sanayi inşallah daha fazla AR-GE yapacak, TÜBİTAK projeleriyle, AR-GE merkezleriyle, tasarım merkezleriyle daha katma değerli üretim yapacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin son dönemde gerçekleştirdiği akıllı şehir projeleri, elektrikli otobüslerin yaygınlaştırılması gerçekten Türkiye’ye öncü uygulamalar oldu. Bütün bu uygulamalar nitelikli insan kaynağının önünü açacak. Beşeri sermayenin Samsun’da kalmasını, nitelikli insan kaynağının Samsun’a gelmesini sağlayacak. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu yolculukta her daim Samsun ve Samsunluların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TÜİK açıkladı: Samsun'da taşıt sayısı 463 bin 844'e yükseldi

TÜİK açıkladı: Samsun'da taşıt sayısı 463 bin 844'e yükseldi

27-04-2024 - GÜNDEM

Bakan Işıkhan Samsun'da açıkladı: Geçen yıl 464 bin kadın işe yerleştirildi

Bakan Işıkhan Samsun'da açıkladı: Geçen yıl 464 bin kadın işe yerleştirildi

26-04-2024 - GÜNDEM